Psychosociale therapie
Wat is psychosociale therapie?
Ben je op zoek naar een therapeut bij hoogbegaafdheid? Ben je zelf bang, somber, zonder uitdaging of veel boos. Of zit je kind niet lekker in zijn vel, is het snel moe of ziet het er tegenop om naar school te gaan?
Het is mijn drijfveer om met professionele psychosociale zorg talentvolle kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen te brengen naar herstel en persoonlijke groei. Daarbij werk ik vanuit mijn geloof in de God van de Bijbel. Iedereen is in mijn praktijk van harte welkom en kan, ongeacht zijn of haar levensovertuiging of achtergrond, een beroep doen op mijn begeleiding.
Ieder mens is uniek met zijn eigen sterktes en valkuilen. Als ervaren therapeut bied ik de juiste ondersteuning en begeleiding, zodat je enerzijds meer in je kracht komt te staan en je anderzijds je klachten en problemen achter je kan laten.
Therapie vindt plaats met behulp van gesprekken, speltherapie, wandelsessies, sporten, schrijftherapie en op beeldende manier.
Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat er nu echt nodig is voor een kind, jongere, volwassene of gezin, waarbij diagnose of protocol niet leidend is. Je mag tijdens je reis rekenen op deskundige en respectvolle ondersteuning!
Zeer kundig en professioneel hulp en begeleiding voor hoogbegaafden. Simon geeft passend ondersteuning waar het nodig is en is vooral zichzelf. Dat maakt de hulp effectief .
Onzichtbaar
Wat is je klacht of probleem?
De reden waarom je hulp zoekt kan divers zijn, variërend van kortdurend advies tot het flink vastlopen in je leven.
De volgende klachten kunnen erg goed behandeld worden:
- Stress- en spanningsklachten (van licht tot zwaar)
- Angstproblemen (en –stoornissen) en paniek gerelateerde problemen (vaak met een sociaal element), maar ook faalangst (verlaagd zelfbeeld)
- Persoonlijke problemen (als in de put zitten, geen raad meer met jezelf weten, weinig energie hebben, geen duidelijk doel hebben in je leven, weinig motivatie hebben, etc.)
- Depressieve klachten (van licht tot zwaar)
- Verslavingen (als game, eten e.d.)
- Traumatische klachten n.a.v. een ingrijpende gebeurtenis (zoals aanranding, verkrachting, een ernstig ongeval, het verlies van een familielid of vriend, etc.)
- Gezinsproblematiek (in de praktijk wordt de mogelijkheid geboden voor de gelijktijdige therapie van meerdere personen waaronder familieverbanden)
- Relatieproblemen
Je kunt bij mij ook terecht:
- Met al je vragen over onzekerheid
- Wanneer je gepest wordt of niet lekker in je vel zit
- Wanneer je gewoonweg even een goed steuntje in je rug nodig hebt of je verhaal kwijt wilt.
Werkwijze
Telefonische kennismaking
Eerst is er een gratis telefonische kennismaking van 20 minuten.
Intakegesprek
Daarna volgt een intakegesprek van ongeveer 90 minuten. We gaan tijdens de intake samen onderzoeken wat de hulpvraag is en wat je hoopt te vinden. Als de therapie voor jullie kind bestemd is, dan kunnen we kijken wat fijn is en eventueel samen met jullie kind een intake doen.
Gesprekken
Als er voldoende vertrouwen is, kunnen we beginnen. We maken een behandelplan waarbij we direct kunnen starten met de gesprekken. We hebben ongeveer vijf gesprekssessies van ieder 60 minuten. Na de vijfde sessie evalueren we en dan kijken we of we het traject kunnen afronden of dat we het een vervolg geven.
Begeleiding en therapie
Psychosociale hulp levert een bijdrage aan je unieke, persoonlijke ontwikkeling. Je mag tijdens je reis rekenen op onze respectvolle en deskundige ondersteuning.
Kosten en diensten
Elke persoon is anders en dat zal een ander kostenplaatje met zich meebrengen. Het is daarom moeilijk te zeggen wat therapie gemiddeld kost. Het hangt af van je aanvullende verzekering en van de hoeveelheid therapiesessies.
- Kennismaking gratis
- Intake 90 min.
- Gesprekken 60 min.
- Vergoedingen
Simon Anemaet
Psychosociaal therapeut, begeleider, coach en trainer