(0031)6 23 04 50 23 info@yonahtalent.nl

Hoogbegaafde kinderen ervaren vaak intense stress als gevolg van hun complexe innerlijke wereld en uitdagende situaties. Sporten biedt een waardevolle uitlaatklep om met deze stress om te gaan. Regelmatig sporten vermindert stress bij hoogbegaafde kinderen. Het stimuleert de aanmaak van “gelukshormonen” die een positief effect hebben op hun emotioneel welzijn.

Beweging draagt bij aan betere emotionele zelfregulering. Door uitdagingen aan te gaan, leren ze op een gezonde manier met stressvolle situaties om te gaan en persoonlijke veerkracht op te bouwen.

“Ik voel me vaak overweldigd door alles om me heen. Huiswerk en toetsen kunnen soms zo uitdagend zijn dat ik me gestrest en angstig voel. Gelukkig heb ik ontdekt dat als ik ga sporten, ik een uitlaatklep heb om mijn stress te verminderen. Tijdens het sporten voel ik me vrij en gelukkig. Het helpt me om te gaan met mijn intense emoties en maakt me sterker, zowel fysiek als mentaal (Charlotte, 11 jaar)”

Sporten en beweging hoogbegaafde kinderen kunnen helpen om hun stress te verminderen en positieve effecten hebben op hun emotioneel welzijn en zelfvertrouwen. Sporten werkt als een effectieve coping-strategie voor hoogbegaafde kinderen om in balans te blijven en zo op een gezonde manier om met dagelijkse uitdagingen om te gaan.