(0031)6 23 04 50 23 info@yonahtalent.nl

Wie ben ik?

Simon Anemaet

Ik ben een allround geschoolde en ervaren begeleider en registertherapeut van (hoog)begaafde kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen. 

Mijn kernwoorden zijn: rust, geduld, inlevend en oog voor het kind. Dagelijks werk ik met kinderen, leerlingen en studenten die meer- en hoogbegaafd zijn, maar ook de ouders, en de scholen. Ik ben bekend met verschillen tussen leerlingen, de groepssituatie, de rol van ouders, de rol van de docent en bovenschools welk beleid en visie er is voor hoogbegaafdheid. Ik maak leerlingen mee die floreren. Vaak zie ik echter getalenteerde leerlingen onderpresteren en vastlopen. Ook maak ik verschillende zorgproblematiek (schooltrauma, thuiszitten, angsten, depressie) mee. Het is mijn drijfveer om unieke talentvolle leerlingen te begeleiden naar persoonlijke groei. U mag van mij professionele hulpverlening verwachten

Ik heb mijn opleiding tot psychosociaal therapeut behaald bij De Roos Opleidingen. Sinds 2015 werk ik bij mijn eigen begeleidings- en adviespraktijk bij hoogbegaafdheid Yonah Talent. Ik bied op dit moment therapie in Barneveld, Voorthuizen, Veenendaal, Wageningen, en Hengelo (Gld).

Ik ben zelf christen en indien je hier behoefte aan hebt, kan het geloof onderdeel zijn van onze gesprekken.  

Verdeling van mijn tijd

  • Speltherapie 35% 35%
  • Individuele gesprekstherapie 30% 30%
  • Wandeltherapie 20% 20%
  • Coaching en begeleiding 15% 15%

Zeer kundig en professioneel hulp en begeleiding voor hoogbegaafden. Simon geeft passend ondersteuning waar het nodig is en is vooral zichzelf. Dat maakt de hulp effectief.

Jeroen

Leerling 6VWO

Ervaringen van cliënten Praktijk Selah